Porumbelul roz

Una din păsările cele mai rare din lume, porumbelul roz este o specie insulară care a suferit din cauza introducerii prădătorilor şi pierderii habitatului. Populaţia sălbatică s-a diminuat la mai puţin de 20 de exemplare în anii 1980.

Totuşi, urmare a programelor, desfăşurate cu succes, de reproducere în captivitate şi repopulare, s-a ajuns la creşterea numărului lor. Acest porumbel mare are un corp roz-deschis, faţa şi fruntea albe, aripile de obicei maro şi cioc ceva mai lung şi puternic, cu vârful încovoiat.

Columba mayeri

Areal: Mauritius

Lungimea: 30 – 40 cm

Greutatea: 300 – 325 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *