Porumbelul neozeelandez

Cel mai mare porumbel din Noua Zeelandă, este singura specie nativă din aceste insule. Este închis la culoare, cu accente iridescente de bronz şi verde pe părţile superioare şi pe piept şi cu burta şi partea inferioară a pieptului albe. Această pasăre se hrăneşte cu o varietate de plante şi fructe, având abilitatea de a le înghiţi întregi datorită extinderii cavităţii bucale. Mai mulţi copaci originari din Noua Zeelandă sunt aproape în întregime dependenţi de această pasăre, care le împrăştie seminţele.

Hemiphaga novaeseelandiae

Areal: Noua Zeelandă

Lungimea: 46 – 50 cm

Greutatea: 600 – 800 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *