Porumbelul maginific de fructe

Denumit şi wompoo, datorită strigătului său „um-puu“, porumbelul de fructe, mare şi greu, cu coada lungă, este ameninţat datorită pierderii habitatului, în ciuda coloritului său bogat, în principal galben şi verde, cu partea superioară a pieptului purpurie-închis şi capul şi gâtul gri sau verzui, această pasăre este de neobservat şi surprinzător de bine camuflată în coronamentul pădurii în care trăieşte. Se hrăneşte cu fructe (de regulă, curmale) culese din copaci şi coboară pe sol foarte rar.

Ptilinopus magnificus

Areal:  Noua Guinee, N-E şi E Australiei

Lungimea: 29 – 55 cm

Greutatea: 250 – 500 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *