Porumbelul jelitor

Larg răspânditul porumbel nord-american îşi datorează numele strigătului jeluitor din patru silabe. Mic şi subţire, are aripi lungi şi înguste şi coadă lungă, ascuţită. Femela este uşor mai deschisă la culoare decât masculul. Jocul de împerechere al masculului constă în zbor planat şi spiralat deasupra femelei, cu vârfurile aripilor ţinute dedesubtul corpului. Se reproduce foarte repede, chiar în sezonul în care s-a născut.

Zenaida macroura

Areal: America Centrală şi de Nord, zona Caraibilor

Lungimea: 23 – 34 cm

Greutatea: 100 – 175 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *