Porumbelul gulerat

Cel mai mare porumbel din Europa, această specie a prosperat ca rezultat al dezvoltării agriculturii, fiind considerat dăunător pentru fermieri. Se hrăneşte în stoluri la sol, dar este foarte agil în copaci, căţărându-se pe vârfurile ramurilor pentru a culege fructe şi seminţe. Masculii activi sexual execută zboruri demonstrative, acompaniate de bătăi din aripi, pentru a atrage femelele. Femela produce, de regulă, unu sau două ouă pe sezon. Puiul este îngrijit în cuib de ambii părinţi.

Columba palumbus

Areal: Europa, N-V Africii,V şi C Asiei

Lungimea: 41 – 45 cm

Greutatea: 275 – 700 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *