Porumbelul evantai

Unul dintre cei mai mari porumbei din lume, această specie are o distinctă creastă sub formă de evantai dantelat pe cap. În general de culoare albastru-cenuşiu, are un piept roşu-purpuriu şi pete gri-deschis pe aripi mărginite cu purpuriu-închis. Trăieşte la sol în timpul zilei, hrănindu-se cu fructe căzute, dar înnoptează în copaci.

Specia este acum vulnerabilă ca rezultat al pierderii habitatului şi al vânării de către oameni pentru carne şi penele sale frumoase. Raritatea l-a făcut, de asemenea, o ţintă pentru colecţionari.

Goura victoria

Areal:  Nordul Noii Guinee

Lungimea: 66 – 74 cm

Greutatea: 2,5 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *