Porumbelul de stâncă

Originar din sudul Europei, Asia şi Africa de Nord, porumbelul de stâncă – una dintre cele mai răspândite specii de păsări nedomesticite – este predecesorul porumbeilor de oraş. Deşi porumbelul sălbatic are, în general, penajul cenuşiu, cu iridescenţe pe gât şi pe partea superioară a pieptului, porumbeii de oraş variază mult în aspect. Deşi unii porumbei de oraş au remarcabile abilităţi de orientare, populaţia sălbatică este în general sedentară, îşi face cuibul pe promontorii şi printre stânci. Pentru cei de oraş, podurile şi marginile ferestrelor constituie locuri preferate de cuibărit.

Columba livia

Areal: America de Nord, Centrală şi de Sud, Africa, Europa

Lungimea: 31 – 34 cm

Greutatea: 200 – 300 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *