Porcul spinos de copac

Creasta mare de spini lungi, de până la 8 cm pe cap, este caracteristica distinctivă a acestui porc spinos îndesat, cu membre scurte. Picioarele puternice, late au gheare ascuțite şi tălpi fără blană, pentru cățărat.

Este foarte zgomotos, în special în timpul curtării făcute femelelor la începutul iernii, când scâncește, țipă, mormăie, miaună și strigă ca o bufniță.

Spinii principali sunt albi-gălbui, cu vârfuri negri sau brune. Restul corpului este acoperit de blană şi spini în nuanțe de cafeniu.

Pare neîndemânatic în copaci. Cu toate acestea, se cațără mult după lăstari, muguri, frunze, boabe şi nuci. Vara, se poate hrăni şi cu iarbă şi recolte agricole, iar iarna, cu scoarță moale de copac şi ace de conifere. Solitar mare parte a anului, nu hibernează şi poate împărți bârlogul în perioadele reci.

Erethizon dorsatum

Areal: Canada, SUA

Lungimea: 65 – 80 cm

Coada: 15 – 30 cm

Greutatea: 3,5 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *