Porcul spinos cu coadă prehensilă

Acest porc spinos mare, musculos, se cațără lent, dar sigur cu ghearele curbate, tălpile golașe şi coada prehensilă, care este aproape la fel de lungă ca şi capul plus corpul şi fără blană spre vârf.

Ziua doarme într-o gaură, într-un trunchi de copac sau pe pământ. La apus, porcul spinos cu coadă prehensilă caută frunze, scoarță de copac, fructe şi lăstari şi ocazional animale mici.

Coendu prehensilis

Areal: N şi E Americii de Sud, Trinidad

Lungimea: 52 cm

Coada: 52 cm

Greutatea: 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *