Porcul spinos cu capă

Aceste rozătoare adulmecă și caută pe distanțe de până la 15 km, noaptea, singure, în perechi sau în mici grupuri, rădăcini, bulbi, boabe şi fructe. Ziua se odihnesc în grote sau în fisurile din stânci.

După o gestație de 6-8 săptămâni, femela naște 1-4 pui, iar masculul ajută la creșterea acestora. Porcul spinos cu capă (sau cu creastă) comunică prin zdrăngănitul țepilor, scheunături fluierate şi mormăieli.

Porcul spinos cu capă nu-și poate lansa ghimpii, dar, dacă este alarmat, îi ridică și-i îndreaptă înapoi spre dușman. Spinii se desprind ușor, iar vârfurile lor ghimpate pătrund în carnea agresorului.

Aceste mijloace de apărare descurajează eficient atacurile din partea altor animale, dar acești porci spinoși sunt omorâți în număr mare de oameni deoarece distrug recoltele, precum și pentru carnea lor gustoasă.

Spatele este acoperit de spini dungați cu negru-maroniu și cu alb, amestecați cu fire de păr obișnuite. Nasul are mustăți lungi, groase.

Hystrix africaeaustralis

Areal: Din C până în S Africii

Lungimea: 63 – 80 cm

Coada: 10,5 – 13 cm

Greutatea: 20 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *