Porcul de Guineea

Rudă apropiată şi posibil strămoș al porcului de Guineea domestic (Cavia porcellus), este unul din cele mai mici rozătoare de tipul cobailor. Are cap mare, bot turtit, corp fără coadă şi picioare scurte, cu 4 degete la cele din față şi 3 la cele din spate.

Blana lungă, aspră este brună-cenușie până la negru. Se hrănește cu frunze, ierburi, semințe, flori şi scoarță de copac. Porcii de Guineea trăiesc ca vecini apropiați în poieni cu tufișuri, având piste de hrănire comune, dar cuiburi separate.

Cavia aperea

Areal: Din N-V până în E Americii de Sud

Lungimea: 20 – 30 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 500 – 600 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *