Porcul alergător

Porcul alergător are picioare lungi şi cap mare. Când aleargă, îşi ţine coada drept şi vertical. În general activ in timpul zilei, trăieşte în grupuri mixte de câte 4-16 masculi tineri sau femele cu pui. Se adăpostesc şi își cresc puii în vizuini căptuşite cu iarbă, săpate de ei sau de porci-furnicar.

Porcul alergător este singurul porc adaptat la pășunatul în prerie. În general, îngenunchează pe „încheieturile” cu pernițe pentru a ciuguli vârfurile nou crescute ale ierbii, folosindu-și buzele sau incisivii. În anotimpul secetos, se hrănește cu tulpini subpământene (rizomi), râmând după ele cu râtul său întărit.

Coama lungă şi închisă la culoare a porcului alergător se întinde de la ceafă până la mijlocul spatelui, unde există o întrerupere; apoi continuă pe partea dorsală.

Phacochoerus africanu

Areal: Africa (S Saharei)

Lungimea: 0,9 – 1,5 m

Coada: 25 – 50 cm

Greutatea: 50 – 150 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *