Popândăul cu buzunare mari

Ca alți popândăi cu buzunare, popândăul cu buzunare mari sapă o rețea de vizuini (bârlog) folosindu-și labele puternice din față cu gheare mari. Se hrănește cu rădăcini, bulbi şi alte părți subterane ale plantelor şi iese la suprafață noaptea pentru a căuta tulpini şi lăstari, pe care-i transportă în adăpostul său în buzunarele îmblănite ale fălcilor.

Solitar în mod normal, în timpul sezonului de împerechere alcătuiește grupuri dintr-un mascul şi 4 femele. Fiecare femelă fată 2 sau mai mulți pui într-o încăpere pentru cuibărit căptușită cu iarbă, la nivelul cel mai adânc al adăpostului.

Orthogeomys grandis

Areal: Din Mexic până în America Centrală

Lungimea: 10 – 35 cm

Coada: 4 – 14 cm

Greutatea: 300 – 900 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *