Popândăul cu buzunare al lui Merriam

Popândăii cu buzunare au câte o pungă din piele îmblănită, ca un buzunar, în fiecare falcă, pentru transportul hranei înapoi la cuib.

Această specie ocupă o varietate de habitate, de la nivelul marii până la aproape 4 000 m. Incisivii sunt foarte lungi şi pot face față multor tipuri de hrană, de la cactuși cu țepi şi recolte agricole (popândăii devin uneori dăunători) la ace de brad şi semințe. Părțile superioare sunt galbene, maronii sau aproape negre; partea inferioară este mai deschisă.

Crategeomys merriami

Areal: E Mexicului

Lungimea: 14 – 26 cm

Coada: 6 – 13 cm

Greutatea: 225 – 900 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *