Popândăul cu buzunare al lui Botta

Popândăul cu buzunare al lui Botta trăiește predominant singur. Sapă o rețea amplă de vizuini (bârlog) în solul afânat, folosindu-și labele puternice din față dotate cu gheare mari. Își petrece aproape întreaga viață sub pământ, mâncând rădăcini, tuberculi, bulbi şi alte părți subterane ale plantelor.

Este maro-cenușiu deasupra şi portocaliu-maroniu dedesubt, şi are adaptări tipice săpătorilor: cap plat, mustăți lungi, ochi mici şi urechi minuscule închise de porțiuni de piele.

Thomomys bottae

Areal: Din V SUA până în N Mexicului

Lungimea: 11,5 – 30 cm

Coada: 4 – 9,5 cm

Greutatea: 45 – 55 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *