Popândăul columbian

Popândăul columbian („Columbia” fiind Columbia Britanică, din Canada) provine din pășunile alpine și zonele ierboase de pe coline.

Hrana sa constă din fructe, semințe, flori, bulbi şi ocazional din insecte prinse din zbor. Trăind în colonii mici, popândăii columbieni se „sărută” când se întâlnesc, înclinându-și capul pentru a adulmeca glandele odorifere orale din zona gurii.

Spermophilus columbianus

Areal: Din V Canadei până în N-V SUA

Lungimea: 25 – 29 cm

Coada: 8 – 11,5 cm

Greutatea: 850 – 1000 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *