Pitpalacul

O pasăre de vânat mică care tinde să se ascundă. Această pasăre este mai mult auzită decât văzută. Primul semn al prezenței sale este sunetul emis de mascul în mod repetat: „huit, uit, uit“.

În perioada împerecherii, masculul şi femela stabilesc contactul prin chemări sonore ceea ce înseamnă că își localizează partenerul, rămânând însă bine ascunse. Pe timpul nopții dorm pe sol în grupuri strânse.

Hrana este remarcabil de variată şi include semințe, boboci, frunze, fructe mici, insecte şi alte nevertebrate. Aceasta este una dintre puținele păsări care migrează la distanțe lungi. Cele care se reproduc în Europa sosesc primăvara din Africa.

Coturnix coturnix

Areal:  Europa, Asia, Africa, Madagascar

Lungimea: 18 cm

Greutatea: 70 – 150 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *