Pisica marsupială

Văzut ultima dată pe continentul australian în anii 1960, în suburbiile oraşului acest marsupial asemănător cu o pisică (uneori numit şi pisica locală cu pete) supravieţuieşte acum numai în Tasmania.

Vânează la sol, noaptea, mamifere mici, păsări şi alte vertebrate, şi insecte mari; se hrăneşte, de asemenea, cu fructe, iarbă şi leşuri. Pisica marsupială ocupă habitate diverse, împădurite, cu tufişuri asigurate de agricultura mixtă. Masculul este mai lung şi cu 50 la sută mai greu decât femela.

Asemenea multor femele marsupiale, pisica marsupială fată mulţi pui, până la 24 dar are numai 6 mameloane în marsupiu, deci nu pot supravieţui mai mult de 6 pui. Aceştia se prind de sfârcuri timp de 8 săptămâni, apoi rămân în vizuină în timp ce mama iese să se hrănească şi se întoarce să alăpteze. Aceasta îi duce periodic în noi vizuini, adesea cărându-i în spate.

Zveltă şi agilă, pisica marsupială are pete albe pe corpul său maroniu sau negru, dar nu şi pe coadă. Urechile sunt mari şi drepte.

Dasyurus viverrinus

Areal: Tasmania

Lungimea: 28 – 45 cm

Coada: 17 – 28 cm

Greutatea: 0,7 – 2 kg

Pisica marsupială cu pui

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *