Pisica de stuf

În ciuda denumirii sale comune principale, această felină zveltă, cu picioare lungi, este cunoscută mai degrabă ca pisica de mlaștină sau de trestie. Vânează prin mlaștini, pe lângă malurile râurilor, pe țărmuri şi prin șanțuri şi heleșteie din jurul așezărilor omenești, prinzând mamifere, păsări (inclusiv păsări de curte), reptile şi, fiind un înotător puternic, pești şi amfibieni. Femela şi masculul pot sta împreună şi își protejează amândoi puii.

Felis chaus

Areal: V, C, S şi S-E Asiei, N-E Africii

Lungimea: 50 – 94 cm

Coada: 23 – 31 cm

Greutatea: 4 – 16 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *