Pisica aurie africană

Această felină de talie medie, puțin studiată, poate varia în colorit de la cenușiu la maro-roșcat şi poate fi ușor pătată sau fără nici un desen. Se întâlnește în principal în pădurile tropicale umede şi în alte habitate de pădure, în special în apropierea râurilor.

Prada sa constă în șobolani şi alte rozătoare, damani, antilope mici de pădure, maimuțe (probabil deja rănite) şi alte mici mamifere. Poate prinde şi păsări, mai ales la sol, dar şi în copaci.

Felis aurata

Areal: V şi C Africii

Lungimea: 61 – 100 cm

Coada: 16 – 46 cm

Greutatea: 5,5 – 16 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *