Pisica andină

Se cunosc prea puține despre obiceiurile acestei rare pisici andine sau montane. Mică şi robustă, cu coadă lungă şi stufoasă, are o blană groasă călduroasă, gri-maronie, cu dungi verticale de-a lungul părții superioare a spatelui, pete sub formă de rozete pe părţile laterale şi dungi late în jurul picioarelor şi cozii.

Se întâlnește pe versanții secetoși şi stâncoși deasupra limitei superioare a pădurii – în general la 3 000 m – şi vânează în principal rozătoare (precum viscacha şi şinşile). Spre deosebire de alte feline, nu este supusă riscului direct al vânătorii sau pierderii habitatului, dar vânătoarea amenință unele specii care-i alcătuiesc prada.

Felis jacobita

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 58 – 64 cm

Coada: 41 – 48 cm

Greutatea: 4 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *