Pinguinul nordic mic

Cel mai mic dintre pinguinii nordici din Adantic, această pasăre în culorile alb şi negru are un cioc scurt şi o poziţie aproape verticală. Ca şi alţi membri ai familiei alcelor, plonjează în apă, folosindu-şi aripile scurte şi viguroase în chip de înotătoare pentru a fugări prada. Se hrăneşte în principal cu plancton, ciocul său fiind special adaptat ca să poată prinde prăzi mici. Se reproduce în colonii, pe stânci abrupte, de-a lungul coastei arctice dar, de regulă, iernează pe mare.

Alle alle

Areal: În jurul Cercului Polar Arctic

Lungimea: 19 – 23 cm

Greutatea: 150 – 175 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *