Pinguinul mic

Această pasăre albastră-cenușie este cea mai mică specie de pinguin şi totodată unul din puținii care rămân complet activi după lăsarea întunericului. În timpul zilei, caută hrană în mare, dar după apusul soarelui în sezonul de reproducere, se întoarce pe uscat, venind la țărm la adăpostul întunericului.

O pasăre extrem de gălăgioasă, scoate strigăte în mare şi pe uscat. Pinguinii mici trăiesc în mod normal în vizuini sub pământ, dar se înmulțesc şi în peșteri, crăpături, sub vegetația dintre stânci şi uneori sub case.

Depun două ouă pe un pat de bețe sau iarbă, iar părinții fac cu schimbul pentru a cloci. Puii sunt clociți timp de 7-10 zile şi păziți încă 13-20 de zile. În mare, pinguinul pitic se hrănește singur sau în grupuri mici, prinzând pești de talie mică şi înghiţindu-i sub apă.

Eudyptula minor

Areal: S Australiei (inclusiv Tasmania), Noua Zeelandă

Înălțimea: 41 cm

Greutatea: 1 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *