Pinguinul imperial

Cel mai mare dintre toți pinguinii, are comportamente de reproducere extrem de neobișnuite. Iarna, femela depune un ou şi pleacă in mare, întorcându-se primăvara următoare. Masculul poartă oul pe picioare şi îl protejează cu o „pungă” de piele cu pene, îngrâmădindu-se cu alți masculi care clocesc pentru a-şi ține de cald.

Postește până când se întoarce perechea sa. Când puiul iese din ou, pleacă în mare, reîntorcându-se mai târziu pentru a ajuta la creșterea puiului. Se poate scufunda la adâncimi de 530 m timp de până la 20 de minute şi apoi pornește în călătorii de până la 1 000 km în căutarea hranei.

Aptenodytes forsteri

Areal: Circumpolar în Antarctica

Înălțimea: 1,1 m

Greutatea: Până la 37 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *