Pinguinul Humboldt

Mici colonii de astfel de pinguini pot fi întâlnite de-a lungul coastei vestice a America de Sud, în Curentul Humboldt rece, dar bogat în pește. Coloritul este îndeosebi cenușiu-negricios cu partea de dedesubt albă, dar adulții au o bandă de culoare neagră, sub formă de potcoavă, în zona toracică, şi o dungă albă pe cap.

Vânează de obicei în grupuri în ape puțin adânci, urmărind pești mici, care trăiesc în bancuri, precum anșoa şi sardine, şi își fac cuibul în vizuini sub pământ, peșteri sau crăpături între bolovani. Vânătoarea directă şi pescuitul în exces au diminuat populația lor.

Spheniscus humboldti

Areal: V Americii de Sud

Înălțimea: 56 – 66 cm

Greutatea: 4,5 – 5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *