Pinguinul antarctic

Caracterizându-se printr-o linie neagră, subțire, de la o ureche la alta, pinguinul antarctic este îndeosebi negru-albăstrui cu partea de dedesubt albă, fălci, bărbie şi grumaz, de asemenea, albe. Preferă zonele de banchize ușoare şi se înmulțește în colonii cu densități mari, uneori uriașe, pe zonele lipsite de gheață de pe coaste.

Cuiburile sunt alcătuite dintr-o platformă circulară de pietre mici, cu o cupă puțin adâncă a cuibului, şi sunt formate adesea din oase şi pene. Succesul reproducerii este foarte variabil: este mai mic în anii în care gheața din mare persistă în apropierea coloniilor, deoarece limitează accesul în mare al adulților în căutarea hranei.

Pygoscelis antarctica

Areal: Circumpolar în Antarctica

Înălțimea: 71 – 76 cm

Greutatea: 3 – 4,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *