Pinguinul Adelie

Unul din puținii pinguini care trăiesc în Antarctica continentală, de-a lungul țărmurilor lipsite de gheață în timpul verii, pinguinul Adelie are în principal o culoare neagră-albăstruie cu partea de dedesubt de un alb pur şi un cerc alb distinctiv în jurul ochilor.

Se înmulțește vara în colonii mari de 200 000 sau mai multe perechi sincronizate, fiecare femelă depunând câte 2 ouă aproximativ la 2 zile distanță. Atât masculul, cât şi femela clocesc ouăle cu schimbul. Pinguinul Adelie este relativ agresiv, iar adulții sunt adesea văzuți furând pietre din cuiburile vecinilor.

Pygoscelis adeliae

Areal: Circumpolar în Antarctica

Înălțimea: 46 – 61 cm

Greutatea: 4 – 5,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *