Pietrarul

Acest jder s-a adaptat la așezările omenești și vânează în jurul fermelor şi al altor clădiri animale mici. De asemenea, scormonește în gunoaie şi se hrănește cu fructe. Are corp relativ scurt (pentru un jder), picioare lungi şi cap lat, în formă de pană. Blana sa este maro, cu un gât cu „papion” mai deschis la culoare.

De obicei solitar, își face vizuina într-o fisură în stâncă, într-o scorbură sau într-o veche vizuină de rozătoare. Teritoriul de până la 80 ha este marcat cu excremente. În apropierea orașelor, poate cuibări într-un acaret şi poate fi mai puțin teritorial, căutând hrana împreună cu alți semeni. Ca în cazul multor mustelide, există o perioadă de implantare întârziată după împerechere (230-275 de zile), urmată de gestația de 30 de zile. Sunt născuți în medie 3-4 pui.

Martes foina

Areal: Europa

Lungimea: 42 – 48 cm

Coada: 26 cm

Greutatea: 1,5 – 2,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *