Petrelul zăpezii

Una din puținele păsări, in afară de pinguini, care se înmulțesc în Antarctica, petrelul zăpezii, asemănător unui porumbel, este rareori văzut departe de banchize. Își poate face cuibul în interiorul continentului, la distanțe de până la 300 km de largul mării, dar reproducerea este mult afectată de căderile de zăpadă iar în unii ani doar unul din 5 locuri de cuibărit poate fi ocupat. Își apără cuibul de alți petreli, scuipând un ulei urât mirositor.

Pagodroma nivea

Areal: Circumpolar în Antarctica

Lungimea: 32 cm

Greutatea: 250 – 450 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *