Petrelul lui Wilson

O pasăre mică, neagră ca smoala, cu o parte dorsală albă vizibilă, se spune adesea despre petrelul lui Wilson că este una din cele mai numeroase păsări de mare din lume, populațiile atingând milioane. Se înmulțește în jurul Antarcticii, dar, în timpul iernii australe, zboară în nord, în special în nordul oceanelor Indian şi Atlantic.

Rareori coboară pe mare, dar prinde crustacee şi pești mici atunci când „bate“ apa sau când planează chiar deasupra suprafeței. Poate detecta prada după miros şi s-a sugerat că prada este atrasă atunci când pasărea îşi agită labele palmate de culoare galbenă în jurul apei. Când se confruntă cu prădători, poate țipa şi arunca înspre ei ulei din stomac.

Oceanites oceanicus

Areal: Pacific, Atlantic, Oceanul indian

Lungimea: 17 cm

Greutatea: 40 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *