Pescăruşul argintiu

Este pasărea de coastă cea mai numeroasă în America de Nord şi Europa, iar populaţia a crescut exponenţial în emisfera nordică în ultimul secol. Adaptabilitatea constituie cheia succesului său, pentru că mănâncă aproape orice, scormonind prin locurile de depozitare a gunoaielor şi gurile de canal. Fură, de asemenea, ouă şi pui de la chire şi alţi pescăruşi, precum şi de la păsări care îşi fac cuibul în locuri deschise. Foarte zgomotoşi, în special în coloniile de reproducere, adulţii au tendinţa de a se întoarce în fiecare an la acelaşi loc de reproducere.

Pescăruş tânăr

Tinerii pescăruşi argintii au penele dungate cu maro. Au nevoie de 4 ani pentru a ajunge ta penajul de adult.

Pescăruş adult

Unul din cei mai mari pescăruşi, are picioare rozalii, spate şi aripi cenuşii cu vârfuri negru cu alb, cap şi părţi inferioare albe, cioc galben cu un punct roşu.

Larus argentatus

Areal: America Centrală şi de Nord, Europa, N-E şi E Asiei

Lungimea: 55 – 67 cm

Greutatea: 0,73 – 1,5 kg

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *