Pelicanul brun

Pelicanul brun are în principal culoarea gri-argintiu cu maroniu, cu capul alb sau alb cu galben şi o coamă castanie. Pielea verzuie de pe față şi punga de pe gât capătă o culoare mult mai vie în timpul sezonului de reproducere.

Singurul pelican care se hrănește plonjând de la înălțime, în loc să înoate şi să pescuiască la suprafață, planează jos deasupra apei pe aripile întinse, şi la vederea peștelui se ridică în zbor până la 10 m, înainte de a-şi plia aripile şi de a plonja în mare. Îşi face de obicei cuibul în copaci sau arbuști – adesea în mangrove. Totuși, pelicanul peruvian – o rasă de pelican brun – își face cuibul pe sol.

Ambii părinți clocesc ouăle în schimburi de câteva ore. Unul sau doi pui – foarte rar trei – pot fi crescuți. Inițial, adulții regurgitează hrana pe fundul cuibului, dar când puii au aproximativ 10 zile, ei iau peștele direct din ciocul părintelui.

Pelecanus occidentalis

Areal: America de Nord, Centrală şi de Sud, Caraibe

Lungimea: 1 – 1,5 m

Greutatea: Peste 3,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *