Pecari cu guler

Numit şi javelina, acesta este cel mai mic din cele trei specii de pecari. Este în general de un cenușiu-închis cu un guler în jurul gâtului alburiu, adesea neclar; puii sunt roșcați cu o dungă neagră îngustă de-a lungul spinării.

Întâlnit într-o varietate de habitate, pecari cu guler se hrănește în special cu materii vegetale cum ar fi bace, mlădițe, tuberculi şi bulbi, dar şi cu larve, viermi şi mici vertebrate precum șerpi şi șopârle. Pecarii sunt deosebit de sociabili şi formează grupuri de până la 15 indivizi, care cooperează pentru alungarea dușmanilor. Membrii stau unul lângă altul şi își freacă fețele pentru a se îngriji reciproc.

Pecari tajacu

Areal: Din S-V SUA până în S Americii de Sud

Lungimea: 75 – 100 cm

Coada: 1,5 – 5,5 cm

Greutatea: 14 – 30 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *