Pasărea-ciocan

Denumirea populară a acestei păsări este o bună descriere a formei sale neobișnuite, cu ciocul său relativ scurt şi creasta masivă din spatele capului. De un maroniu stins, are pene la bază de un brun mai închis, cu bărbia şi gâtul mai deschise la culoare.

Dacă numeroase păsări de apă se hrănesc în principal cu pește, hrana de bază a păsării-ciocan constă din amfibieni. Se hrănește în apele puțin adânci, folosindu-și ciocul pentru a „grebla” fundul apei în căutare de broaște şi pești; de asemenea, zboară deasupra grupurilor de mormoloci şi îi înșfacă.

Îşi construiește cel mai mare cuib cu acoperiș dintre toate păsările; din rămurele, noroi şi iarbă, acesta are formă de cuptor cu un tunel de intrare, gros şi lat de până la 2 m, şi amplasat sus într-un copac. Deși se reproduce solitar, cuiburile sunt adesea întâlnite unele lângă altele.

Scopus umbretta

Areal: Africa (S Saharei), Madagascar, S-V Asiei

Lungimea: 40 – 56 cm

Greutatea: 425 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *