Papagalul rapid

Aripile lungi şi ascuţite la vârf, precum şi corpul aerodinamic fac din acest mic papagal un zburător rapid, de unde si numele său. Are creştetul albastru-închis, contrastând cu roşul feţei şi partea inferioară a aripilor. Ocupă o varietate largă de zone împădurite, incluzând parcuri şi grădini din suburbii, unde se găsesc copacii săi preferaţi ca sursă de hrană. Se reproduce numai în Tasmania şi peste iarnă în Australia de Est.

Lathamus discolor

Areal: E şi S-E Australiei

Lungimea: 25 cm

Greutatea: 65 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *