Papagalul mascat

Papagalul mascat este foarte sociabil, masculul şi femela petrecându-şi majoritatea timpului împreună, ciugulind în mod frecvent penajul partenerului. Toate cele 9 specii sunt mici, cu coadă scurtă şi constituţie robustă. Are capul negru, cu un evident inel alb în jurul ochilor, şi ciocul roşu strălucitor. Se hrăneşte cu seminţe, fructe şi boboci de flori şi, neobişnuit pentru un papagal, îşi construieşte un cuib necăptuşit în loc să îşi depună ouăle într-o adâncitură în pământ.

Agapornis personatus

Areal: Africa de Est (Tanzania)

Lungimea: 14,5 cm

Greutatea: 50 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *