Papagalul de Amazon

O frunte albastră distinctivă pe o faţă galbenă diferenţiază acest papagal mare şi îndesat de alţi membri ai genului Amazona din care fac parte circa 30 de specii. Deşi remarcat şi zgomotos în zbor, papagalul de Amazon este tăcut şi de neobservat când se hrăneşte sau se odihneşte în vârful copacilor, numai bucăţile de fructe căzute putând constitui un indiciu al prezenţei sale. Păsările se adună noaptea în stoluri la locurile de adăpost tradiţionale, iar perechile rămân strâns unite.

Amazona aestiva

Areal: C Americii de Sud

Lungimea: 37 cm

Greutatea: 400 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *