Papagalul cu guler trandafiriu

Această pasăre verde cu corpul zvelt are un guler trandafiriu în jurul cefei. Are cea mai largă distribuţie naturală dintre toţi papagalii, întinzându-se din Africa de Vest până în Asia de Sud-Est. Ca pasăre în libertate, o găsim şi în părţi ale Europei şi Americii de Nord.

Penele centrale din coadă sunt lungi şi înguste, iar bătaia spre spate a aripilor îi conferă, în zbor, o caracteristică siluetă aerodinamică.

Psittacula krameri

Areal: Din E în V Africii, S şi S-E Asiei

Lungimea: 40 cm

Greutatea: 125 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *