Papagalul cenuşiu

Acest papagal îndesat, cu coadă scurtă, este o pasăre de colivie extrem de populară datorită abilităţii sale de a imita vorbirea umană şi de a face pozne. În ciuda faptului că este capturat ilegal în cadrul comerţului cu păsări de casă, este destul de răspândit în zonele în care trăieşte.

Îl găsim mai ales în pădurile ecuatoriale joase, dar şi în pădurile ecuatoriale montane, la marginea lor, pe plantaţii şi pe ogoare sau în grădini. Are o coloratură neobişnuită, penajul său cenuşiu contrastând puternic cu coada roşie, strălucitoare, sau maro-închis. Când sunt în zbor, membrii stolului se cheamă în permanenţă unul pe altul, comunicând şi vizual, expunându-şi cozile roşii.

Psittacus erithacus

Areal: V către C Africii

Lungimea: 33 cm

Greutatea: 400 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *