Paca

E solitar, cu excepția mamei şi a puiului unic, pe care-l alăptează 6 săptămâni. Acest înotător expert are cap mare, bot pătrat, corp robust, picioare solide, scurte și coadă minusculă.

Partea superioară a corpului este cafenie, roșcată sau cenușie cu 4 dungi mai deschise din „linii punctate” pe fiecare parte; părțile inferioare sunt albe sau galbene-închis.

Se odihnește ziua într-o vizuină sau într-un trunchi găunos și iese noaptea ca să se hrănească cu fructe, frunze, muguri și flori.

Agouti paca

Areal: Din S Mexicului până în E Americii de Sud

Lungimea: 60 – 80 cm

Coada: 1,5 – 3,5 cm

Greutatea: 6 – 12 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *