Ostrigarul

Este o pasăre de apă larg răspândită, care trăiește şi în zonele de coastă, ușor de recunoscut prin țipetele sale asurzitoare şi ciocul portocaliu strălucitor. Se hrănește în principal cu scoici, melci şi alte moluște – fie tăind mușchiul care ține împreunate cele două jumătăți ale scoicii şi perforând prada din interior, fie zdrobind scoica de pietre sau nisip tare.

Haematopus ostralegus

Areal: Europa, N-V, N şi E

Lungimea: 40 – 48 cm

Greutatea: 400 – 800 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *