Oribi

Mică, subțire şi cu gât lung, oribi are o blăniță fină şi mătăsoasă, de culoarea nisipului spre arămiu în partea de sus, cu alb în partea de jos şi pe bărbie şi partea dorsală, cu smocuri mai lungi în zona genunchilor. Masculul are 2 cornițe inelate şi ascuțite.

Hrana constă în iarbă şi, în anotimpul secetos, frunze de arbuști. Oribi trăiesc în perechi de masculi-femele sau mici turme de 7-8 indivizi cu 2-3 masculi adulți. Masculul poate ajuta la curățarea şi păzirea puiului, înțărcat la 2 luni.

Ourebia ourebi

Areal: Din V până în E şi S Africii

Lungimea: 0,9 – 1,4 m

Coada: 6 – 15 cm

Greutatea: 14 – 21 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *