Oposumul-şoarece

Acest oposum, care poate fi găsit ȋn apropierea cursurilor de apă din păduri şi ȋn habitatul uman, este gălbui-închis spre cenuşiu in părţile superioare, alb-fildeşiu dedesubt, cu o mască neagră pe faţă.

Alimentaţia constă din nevertebrate mici precum insectele şi păianjenii, vertebrate mici precum şopârlele, ouă şi pui de păsări şi unele fructe.

Este un căţărător agil, care se odihneşte ziua intr-o scorbură, intr-un cuib abandonat sau intr-un desiş de rămurele printre crengi. Cei 5-8 pui sunt înțărcați la 60-80 de zile.

Marmosa murina

Areal: N şi C Americii de Sud

Lungimea: 11 – 14,5 cm

Coada: 13,5 – 21 cm

Greutatea: 15 – 45 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *