Oposumul lui Leadbeater

Redescoperit în 1961, după 52 de ani ȋn care fusese considerat dispărut, oposumul lui Leadbeater are spatele cenușiu, cu o dungă centrală întunecată de la cap la coadă, şi partea inferioară de un alb-murdar.

Rapid și neputând fi sesizat în copaci, se hrănește noaptea cu nevertebrate mici şi sevă, clei şi nectar.

Coloniile de până la 8 membri sunt alcătuite dintr-o pereche dominantă reproducătoare și puii lor, în principal masculi. Femelele apără teritoriul grupului.

Gymnobelideus leadbeateri

Areal: S-E Australiei (Platoul Central, Victoria)

Lungimea: 15 – 17 cm

Coada: 14,5 – 20 cm

Greutatea: 100 – 175 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *