Oposumul de miere

Printre cei mai mici oposumi, această specie minusculă, agilă, nocturnă are bot lung, ascuțit, cu mustăți mari şi dese şi coadă lungă, prehensilă.

Trăiește ȋn grupuri mici, şi degetele au vârfuri moi, ca niște pernițe, cu gheare mici, ascuțite, cu care se apucă atât de scoarţă, cât şi de frunzele lucioase.

Limba de 2,5 cm, cu peri la vârf, aduna polen şi nectar („miere”) din flori, care sunt apoi răzuite cu dinții mult reduși (numai caninii de sus şi incisivii de jos).

Tarsipes rostratus

Areal: S-V Australiei

Lungimea: 6,5 – 9 cm

Coada: 7 – 10,5 cm

Greutatea: 7 – 16 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *