Oposumul de apă

Denumit şi yapok, acesta este singurul marsupial acvatic.

Are o blană impermeabilă, degete lungi, palmate, la picioarele dinapoi şi – atât masculii cât şi femelele – un marsupiu cu o deschidere musculară care se poate închide ermetic sub apă.

Alimentaţia sa este compusă din peşti, broaşte şi alte prăzi asemănătoare de apă dulce, detectate şi apucate cu degetele membrelor anterioare, abile şi lipsite de gheare. Ziua se odihneşte intr-o vizuină de pe mal căptuşită cu frunze.

Chironectes minimus

Areal: S Mexicului până ȋn C Americii de Sud

Lungimea: 26 – 40 cm

Coada: 31 – 43 cm

Greutatea: 550 – 800 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *