Oposumul cu coada stufoasă

Familiar în numeroase habitate, inclusiv în parcuri şi grădini, oposumul cu coadă stufoasă are blana cenușie-argintie, scurtă şi cu nuanțe roșcate, ȋn partea de nord a arealului său, şi mai lungă şi de un cenușiu mai întunecat, ȋn sud.

Sare şi se cațără cu ușurință căutând frunze de eucalipt, acacia şi altele, precum şi flori, fructe şi ocazional ouă şi pui de păsări. Acest oposum gălăgios, cu gama sa de șuierături, ciripitori, mârâituri şi mormăituri, este singuratic cu excepția scurtului sezon de împerechere.

Trăieşte în vizuini sau în scorburi, în buşteni goi, în scobituri ȋn stâncă sau pe acoperişuri. De obicei fată un singur pui, care rămâne în marsupiu 5 luni.

Trichosurus vulpecula

Areal: Australia (inclusiv Tasmania)

Lungimea: 35 – 58 cm

Coada: 25 – 40 cm

Greutatea: 1,5 – 4,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *