Oposumul cu coadă penată

Oposumul cu coadă penată este identificat cu ajutorul feţei sale albe cu 4 dungi negre şi al cozii asemănătoare unei pene sau unui condei, cu vârf prehensil.

Se deplasează prin crengile copacilor prin salturi bruşte, prinzându-se cu ghearele ascuţite de la toate degetele, şi se hrăneşte cu insecte (in special cicade), precum şi cu flori, nectar şi fructe.

Aceşti oposumi par să trăiască în grupuri de 2-3, iar femela poartă 1-2 pui în marsupiu, apoi ȋn spate în apropierea cuibului. Lipsesc detalii despre comportamentul lor social şi de reproducere.

Distoechurus pennatus

Areal: Noua Guinee

Lungimea: 10,5 – 13,5 cm

Coada: 12,5 – 15,5 cm

Greutatea: 40 – 60 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *