Olingo cu coada stufoasă

Acest procionid zvelt, aproape ca o felină, trăiește în majoritatea tipurilor de pădure, în special în pădurile tropicale umede de la altitudini mari. Se mișcă cu agilitate prin crengi, coborând rareori la sol, folosindu-și mâinile şi picioarele bune la apucat şi coada lungă, pufoasă, neprehensilă, pentru echilibru.

Activ noaptea, olingo este solitar, cu excepția sezonului de împerechere, când femela şi masculul se cheamă cu strigăte puternice. Hrana este alcătuită în principal din fructe, dar prinde şi larve, şi alte viețuitoare mici.

Bassaricyon gabbii

Areal: Din America Centrală până în N Americii de Nord

Lungimea: 36 – 42 cm

Coada: 37 – 49 cm

Greutatea: 0,9 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *