Oaia albastră

Numită şi bharal, este camuflată pentru a supraviețui în zonele alpine stâncoase şi cu gheață între limita pădurii şi a zăpezilor veșnice. Masculii sunt maro-cenușii, cu nuanțe de albastru ardezie, alb în partea de jos, cu o fâșie albă la sprâncene şi dungi negre pe picioare şi părțile laterale.

Coarnele netede, de 80 cm, se înclină înspre exterior. Femelele sunt mai mici, au coarne mai scurte şi nu au multe însemne negre. Reproducerea este ca a altor oi, berbecii rivalizând pentru haremuri.

Pseudois nayaur

Areal: Din S până în E Asiei

Lungimea: 1,2 – 1,7 m

Coada: 10 – 20 cm

Greutatea: 25 – 80 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *